divendres, 14 de maig del 2010

MAIG A GIRONA






Mira, ha entrat el maig,
Ha estes la seva parplla blava sobre al port.
Vina i parlem de les coses de sempre,
del valor que té ser amable,
de la nesessitat d'arreglar-nos-les amb els dubtes
De com omplir els vuits que tenim dintre.
Vine , sent en el rostre el matí
Quan estem tristos, tot sembla fosc.
Quan estem forts el món s'esmigola.
Cadascun de nosaltres guarda
quelcom desconagut de les vides alienes


Girona, Temps de Flors

Una miqueta d'història (extret de la viquipedia)

Girona, Temps de Flors és una exposició de flors que se celebra a la ciutat de Girona des del 1954. Va ser en aquell any quan unes dones de la "Sección Femenina de la Falange" van muntar la primera exposició al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona. En aquella primera edició ja hi van participar professionals i persones a qui els agradaven les flors. Des de llavors, cada mes de maig, se celebra durant una setmana aquesta festa primaveral.

 


a partir de 1958 l'exposició es va traslladar al monastir romanic de Sant Pere de Galligants,on per primera vegada en aquesta tarcera edició es va publicar l'exposició amb cartell fet per l'artista Carles Vivó.
L'exposició va canviar d'escenari amb els anys: el 1985 es va celebrar a Sant Domenec. Un escenari perdud el 1991 i que va donar pas, el any 1992 a una obertura a tot el barri vell de Girona.
Aixi "Girona temps de flors" es un lema encunyat en 1993 pel poeta Josep Tarrés, Es va convertir en un itinerari per places i carrer de la ciutat antiga.
Els patis i jardins d'alguns habitatjes, organismes, museus, aixis com algun indret d' interes que normalment no estan oberts al public, es podan visitar en un itinerari cada any canviant.
Amb el pas del temps al voltant de l'exposició s'organizan un seguit d'activitats artistiques complementaries, exposicion i col-lavoracions en els montatges.Aixis, actualment les actividats del "Girona temps de flors" són els concur de flors, de fotografia i els aparadors.
A mes, des del 1958 es presenta cada edició amb un cartell fet per un artista.

 
Posted by Picasa

1 comentari:

  1. ROSER:
    El mes de mayo,siempre se ha considerado el mes de las flores, todos recordamos en nuestros tiempos escolares, el mes de MARÍA y como no el intercanvío de estampas de las cuales haciamos colección.Pero no conocia la existencía de la muestra de flores y su historía en Gerona, interesante los detalles que das de dicha muestra; Bonita entrada de FIESTA-CULTURAL de la ciudad de Gerona.Un saludo. ROSA

    ResponElimina